shopping-bag 0

Voedselbank Zoetermeer

28 oktober, 2022

Zoetermeer is, samen met Den Haag en Rijswijk, onderdeel van de Voedselbank Haaglanden. Het zal niemand verrassen dat er de laatste maanden er een enorme toeloop is van nieuwe klanten. Ten opzichte van 1 januari van dit jaar (2022) is het klantenpercentage met 35% gegroeid. Dit na een terugloop in 2021. Dit resulteert dat we weer op het hoogste aantal klanten ooit zitten. In Zoetermeer zijn er 300 huishoudens (met ongeveer 1.000 personen) die wekelijks voedselsteun krijgen (in heel Haaglanden zijn dat er 2.000).

Tegelijk krijgen we steeds minder voedsel aangeboden. De druk op de kosten van energie en grondstoffen dwingt tot efficiënter werken met als resultaat dat er minder overblijft voor de Voedselbank. Gelukkig ontstaan er n.a.v. berichtgeving hierover in de media allerlei nieuwe acties. Ook met de feestdagen in zicht wordt er weer veel georganiseerd en zijn er acties op scholen, bedrijven en particulieren. We ontvangen ook donaties van precies 190 euro van mensen die deze overheidsuitkering niet nodig hebben!
Het is enorm fijn dat we de mensen die (tijdelijk, hopen we) voedselsteun nodig hebben, weer iets extra’s kunnen geven zodat er tijdens feestdagen ook op dit punt te genieten valt.
Met ieders steun gaat dit lukken!

Terug naar het overzicht